Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Voda se povlači, štete velike
U pojedinim kućama u Prelcima voda je bila visoka jedan metar
Autor: SVENtv.info, objavi:

Voda se tijekom jutra u ponedjeljak 20.rujna počela povlačiti iz dijelova naselja Prelci i Zlodiji u Strmcu. Do tridesetak kuća u Prelcima još se uvijek može samo čamcima, dok je nešto bolja situacija kod Zlodija.
Strmčani, ali i 150 vatrogasaca koji su tijekom noći nadljudskim naporima radili na utvrđivanju nasipa i u Ulici Lovasići, tek su oko šest sati  odahnuli jer  je vodeni val prestao rasti, a razina vode dosegla je četiri centimetra ispod točke prelijevanja na betonskom nasipu u Prelcima. O silini vodenog vala govori i činjenica da se razina Rakovice podizala 3-5 centimetra svakih petnaest minuta između 22 sata i ponoći, a  u jutarnjim satima postigla je visinu koju ne pamte najstariji stanovnici najvećeg svetonedeljskog naselja.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić ponovo je obišao Strmec u ponedjeljak poslijepodne i navijestio proglašenje elementarne nepogode, a s njim su bili i potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić i direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić koji je Strmčanima, ali i gradonačelniku Dragi Prahinu, obećao radove  na poboljšanju zaštitnog nasipa.

Štete na šezdesetak kuća su velike. U pojedinim kućama u Prelcima voda je bila visoka jedan metar, a uništila je parket, namještaj, uređaje za kućanstvo...

Kod Branka Prelca koji nas je u čamcu provozao ovim dijelom naselja u kući stradao je sav parket i laminat. Oko 11 sati u kući Biserke Jakopač razina vode bila je u opadanju, ali još uvijek visokih sedamdesetak centimetara. Voda je u kući Juraja Petravića-Mike podigla cisterne s loživim uljem, odnijela cement i vapno, uništila pod i namočila namještaj. Stradali su i strojevi u radionicama Slavka Prelca i Stjepana Juranka, a u vodi su ostala zarobljena i pojedina vozila.

Tijekom jutra jedina veza s Zlodijima bio je prijevoz traktorom, a ona je jedino bila prekinuta na nekoliko sati tijekom noći jer je zbog jakih struja i razine vode vožnja postala opasna. I tamo je teško stradalo tridestak kuća. Velike štete nastale su u plastenicima Dražena Bakonje kojima je voda uništila gotovo sav urod povrća.
Strmčani očekuju da će se Rakovica tijekom sutrašnjeg dana vratiti u svoje korito, a ispumpavanje vode iz podruma i kuća potrajat će duže vrijeme.
Povlačenje vode donijelo je i nove nevolje, poput nanošenja blata i mulja, ali i najezdu raznih vrsta glodavaca, posebice štakora, ali i zmija. Tijekom jutra grad je osigurao kruh, mlijeko i vodu za ugrožena kućanstva.

Tagovi:
|
|
|
|
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
albaker
DOBRO DAN MOJ LJUDI VUKOVAR HRVATSKA OBAVJEŠTENJE KAKO JA KRETAN ZA KUPOVANJE KUĆE IZ REALNE I GENERALNE ZAJEDNICE PREDUZETNIK POZVISIO kreditnu firmu Albaker. Ja sam vrlo srećan danas i bog BLESS JOSE LUIS LOAN COMPANY. , Zovem se Abdullah Ja sam iz grada Poreča i tražio sam pravu kreditnu kompaniju u posljednjih 5 mjeseci da kupim kuću sve što imam je bila gomila prevara koje su me učinile da im verujem i na kraju od dana, uzeli su moj novac bez svega što zauzvrat moja nada je izgubljena, zbunjena i frustrirana, nisam nikad želela da imam bilo kakve veze sa kreditnim kompanijama na internetu, pa sam otišao da pozajmim nešto novca od prijatelju, rekao sam joj sve što se desilo i rekla je da mi može pomoći ona poznaje kreditnu kompaniju koja mi može pomoći sa bilo kojim iznosom kredita potreban od mene sa vrlo niskom kamatnom stopom od 2%, koja je upravo dobila zajam od njih, uputila me je kako da se prijavim za kredit, jesam baš kao što mi je rekla, prijavila sam se s njima na e-poštu: (albakerloanfirm@gmail.com) nikada nisam verovao, ali sam pokušao i moj Najviše iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sata, nisam mogao da verujem, Opet sam srećan i bogat i zahvaljujem Bogu na takvom kreditu ovakve kompanije i dalje postoje na ovim prevara na svim mestima, molim vas savetujem sve one koji imaju potrebu za kreditom (albakerloanfirm@gmail.com) nikad te neće uspjeti, i tvoj život će se mijenjati kao i moj. Danas se brzo kontaktirajte (albakerloanfirm@gmail.com) i dobijete kredit od njih, Bog blagoslovi kreditnu firmu Albaker-a za njihovu ponudu za stvarnu ponudu.  Uverite se da kontaktirate Albaker kreditnu firmu za vaš kredit jer sam uspešno dobila kredit od ove kompanije bez stresa.
Komentar je napisan 26.10.2017. u 01:12:22 Ukupno: 6Dobar Loš
leonardo dora
Zajmovi za sve vrste namjena Nudimo minimalni iznos od 5.000,00 eura do 10.000,00 eura do 20 milijuna eura Uz nisku kamatnu stopu od 2% zajma Razdoblje: do 25 godina ovisno o iznosu kredita koji vam je potreban. Kupci moraju biti preko 18 godina Ova je transakcija 100% sigurna za sve korisnike Za više informacija o bonusu molimo da nas kontaktirate putem e-maila: (Leonardodorafinance@gmail.com)
Komentar je napisan 02.10.2017. u 23:38:43 Ukupno: 25Dobar Loš
kat
Pozdrav, svima sam tako sretna davanja iz svoje veliko svjedočanstvo o tome kako sam dobio moju želju iznos kredita od g Abrahama koji je maneger od City Bank Company, želim brzo iskoristiti ovu priliku da cijeli svijet zna za to, jesam gđa Katica Kristijan iz Hrvatske, (Istra grad) bio sam u potrazi za kredit za start up svoje poslovanje u prilog mojim mužem u vezi s djecom troškove pa sam otišao na internetu u potrazi za kredit, kada sam došao preko neke lenders koji varaju i prevare daleko je moj mali novac u tom procesu vrijeme sam zbunjen i ne znam što da radim, jer je malo novca sam imala sa sobom odveli onih lažnih gadova koji i sami u realnom zajam lenders poziva kako bi na jednom vjernom dan kao što sam bio pregledavanje putem interneta traži posao sam došao preko nekih svjedočenja komentirao na forumu jedan gospodin Fred, i gđa Monica Luisa o tome kako oni dobiju kredit od Citibank tvrtke E-mail: citybankloan123@gmail.com pa sam rekao sebi da moram dati ovo suđenje, jer sam bio tako uplašen u vezi ono što drugi zajmodavci učinio za mene, pa sam otišao naprijed uzeo svoju osobnu e-mail adresu koja je bila u tim komentarima na forumu pa sam kontaktirao mu da ga informira da sam bio radovi su mu neki korisnici koji su primili njihov kredit od njegove tvrtke, g Adam i gđa Monica Luisa, pa kad je čuo da je jako sretna zbog toga, on mi da sam u pravom društvu uvjereni gdje ja mogu dobiti moje želje iznos kredita, dali su meni je dužnik obrazac zahtjeva za kredit ispuniti i vratiti, ja sam sve to, s obzirom na sve ih je moja potrebne informacije radi o meni, tako da sam bio s obzirom na uvjete i stanje njihove tvrtke sve išlo glatko, bez ikakve zadrške, u ne manje od 24hours sam bio obavijestio da je moj kredit vrijedi zbroj 5.000.000 eura je registriran i odobren od strane kreditnog odbora fonda, tako da u tom procesu sam vrijeme tako sretna kad su mi rekli da će ih poslati bankovne detalje, ali sam bio malo skeptičan radi da, tako sam rekao imam povjerenja i vjerujem u tu vjerovnik poziva gospodin Abraham sam ih dao bankovnim računom tako iznenađujuće i primiti i upozorenje od moje banke, da je moj račun je zaslužan zbroj 5.000.000 eura po MrAbraham. Tako sam hitno mu e-mail da imam primim kredit uspješno, pa je moja draga braćo i sestre vani još uvijek u potrazi za pravi zajam tvrtki ću savjet da Vas kontaktirati gospodina Abrahama s tom istom e-mail: citybankloan123@gmail.com i ja znam da će vam pomoći s vašim želja iznos kredita u redu, e-mail njima danas i bit će vam drago što ste učinili. Gospođa, Katica Kristijan iz Hrvatske (Istra grad)
Komentar je napisan 23.02.2016. u 23:44:29 Ukupno: 34Dobar Loš
1
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 153847 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 144188 učitavanja
Vijećnici bye, bye
06.09.2008 - 103265 učitavanja
Domaće se cijeni
02.03.2017. - 103260 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
03.02.2017. - 98618 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
18.05.2009. - 95195 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82140 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472