Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Tematska sjednica
Po prvi puta od postanka lokalne samouprave održana je tematska sjednica Gradskog vijeća
Autor: SVENtv.info, objavi:

Po prvi puta od postanka lokalne samouprave održana je tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o financijskom poslovanju ustanove u vlasništvu grada, Dječjeg vrtića Slavuj i neprofitnih udruga u 2010. godini, te programima rada za 2012. godinu.

Gradskom vijeću su svoja izvješća podnijeli ravnateljica vrtića Katarina Mlinar-Gjopar (DV Slavuj), Goran Rožek, predsjednik Sportskog saveza, Damir Marenić, predsjednik Vatrogasne zajednice, Vera Glas, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga te Josip Jakopač, predsjednik Udruge umirovljenika grada Svete Nedelje.

Nakon izlaganja ravnateljice vrtića, jedan od zaključaka bio je da je ova ustanova u gradskom vlasništvu dobro organizirana, ali da treba povećanju kapaciteta kako bi se dobio veći standard u predškolskom odgoju najmlađih stanovnika grada. „Prosjek plaća u vrtići nije velik, one su u okviru hrvatskog prosjeka“ – naglasio je Vladimir Tuweg (SDP).

Najviše se vremena potrošilo na svetonedeljski sport. Nakon uvodnih riječi Gorana Rožeka koji je vijećnicima spočitao nezainteresiranost za rad udruga jer mnogi nisu došli na sjednicu (Krunoslav Markovinović, Vesna Filipović, Branka Sudar (HDZ), Stjepan Ladović (HSS), Miroslav Milonjić (SDP), Josip Raguž (HSP AS), Ivica Vojvodić (HNS) i Marko Ilčić (SU). Rožek je napomenuo da je vijeće skinulo temu izgradnje sportske dvorane, ali time nisu riješeni problemi dvoranskog sporta koje se i dalje snalazi na različite načine u dvoranama u bližoj i daljoj okolici.

„Broj članica saveza se povećava, u udrugama trenira mnogo mladih, a sredstva koja su izdajaju za sport nisu dovoljna. Naše potrebe kreću se oko 2,5 milijuna“ – rekao je Rožek.

Predsjedniku svetonedeljskog Sportskog saveza vijećnici su izrekli dosta zamjerki i tražili su da se uvede veći nadzor trošenja sredstava, spočitano mu je nekonstituiranje Nadzornog odbora, razvodnjavanje kriterija za dodjelu sredstava klubovima, a gordo je zazvučala konstatacija Stjepana Čakanića (HDZ) da je svetonedeljski sport, posebice nogomet, u raspadu.

Damir Marenić, čelnik Vatrogasne zajednice predočio je aktivnosti svetonedeljskih vatrogasnih dobrovoljaca, ali i neke potrebe i probleme.
“Trebalo bi pronaći neki način stimulacije dobrovoljnih vatrogasaca na području grada, npr. oslobađanjem od plaćanja komunalne naknade. Imamo problema kod intervencija u jutarnjoj smjeni kada većina vatrogasaca radi. Potrebno je uvesti 24-satno dežurstvo, već ranije je pokrenuta inicijativa za osnivanje Javne vatrogasne postrojbe, ali nismo dobili suglasnost na državno razini. Opremljenost društava je zadovoljavajuća, a dosta se ulaže u edukaciju vatrogasaca“ – napomenuo je Marenić. Uz neka manja pojašnjenja, vijećnici su izrazili zadovoljstvo radom vatrogasaca na području grada. Pohvale su dobili i svetonedeljski umirovljenici. Iako je Vera Glas, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga, pohvaljena za trud svih članica na očuvanju svetonedeljske kulturne baštine, zamjerke su upućene zbog nerealnog planiranja sredstava za 2012. godinu, troškova za honorare vodstva zajednice i troškove voditelja udruga. „Potrebno je pronaći rješenje za smanjenje troškova voditelja, možda i zaposliti profesionalnog voditelja“ – mišljenje je Freddyja Burića (HSS).

 

 

Tko je Pinocchio?

Kod rasprave oko poslovanja vrtića, Romana Semenić potakla je pitanje oko objavljenog natječaja za reizbor ravnateljice Dječjeg vrtića.

„Natječaj je raspisan prema zakonu i objavljen u dnevnim novinama. Upravno vijeće bilo je upoznato s raspisivanjem natječaja, oni su i donijeli odluku. U njemu su predstavnik roditelja, ustanove i tri predstavnika koje je imenovao grad. Tekst natječaja pripremilo je naše računovodstvo, ali u njemu ne vidim ništa sporno, a takvog je mišljenja i nadležni inspektor“ – napomenula je ravnateljica.

Nekoliki dana ranije, na aktualnom satu, zamjenik gradonačelnika Ivica Pavlić, član Upravnog vijeća, na postavljeno pitanje vijećnice Semenić rekao je da nije upoznat s objavljenim natječajem

 

Tagovi:
|
|
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
razočarani kulturnjak
Čitajući razne komentare izvjesnog vječnika Jurića a posebno zadnji o "skidanju" 50.000,oo kulturi, postajem žalostan jer je vidljivo da o amaterskoj kulturi nema pojma, iako je bio ili ne nazočan raznim prezentacijama naših KUD-ova na kojima je mogao vidjeti čime se to bave Društva. Očito je da su mu saznanja o našim Svetonedeljskim kulturnim aktivnostima nepoznata pa se onda usudi iznositi onakve prijedloge da čovjeka zaboli glava, kao i to da nezna nažalost njegovu da za očuvanje srkvenih i drugih objekata postoje sredstva ubrana pod nazivom "spomenička renta", možda izvjesni viječnik kroz naredno vrijeme bolje upozna i našu Svetonedeljsku kulturnu baštinu, možda?
Komentar je napisan 29.12.2011. u 20:26:55 Ukupno: 152Dobar Loš
1
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 122874 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 109862 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 101342 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
03.02.2017. - 93659 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
18.05.2009. - 89083 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 79393 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika
06.09.2008 - 77488 učitavanja
Domaće se cijeni

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472