Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Skupština HSS-a: Koalicija s HDZ-om omogućila nam je pozicije u vlasti
Autor: SVENtv.info, objavi:

„Prema uspostavljenoj stranačkoj infrastrukturi naša je gradska organizacija jedna od uspješnijih organizacija u Zagrebačkoj županiji. Dogovorom treniramo demokraciju, a svi koji to ne žele prihvatiti, voljom većine, polako gube svoje pozicije. Takvim poimanjem politike svetonedeljski HSS je stekao pojedine pozicije u gradskoj vlasti te poštovanje od drugih stranaka koje su na lokalnoj političkoj sceni. Nakon zadnjih izbora postalo je jasno da se gradska vlast ne može osvojiti bez HSS-a. Naš partner, HDZ pod vodstvom novog predsjednika Damira Halužana, to je na vrijeme shvatio i koalicijom si osigurao prevlast u Gradskom vijeću i izvršnoj vlasti. HSS je takvom koalicijom prepoznao svoju priliku i osigurao pozicije u vlasti: predsjedanje Gradskim vijećem, iduće godine Freddy Burić će preuzeti funkciju potpredsjednika Vijeća, a imamo i vodeće pozicije u mjesnoj samoupravi. Naš član Vlado Keleković izabran je Upravno vijeće novoosnovanog trgovačkog društva Svenkom“ – naglasio je Dragutin Vinovrški Pentek na izvještajnoj skupštini svetonedeljskog HSS-a koja je održana 25. listopada u malogoričkom društvenom domu. Pentek je pohvalio i izuzetnu suradnju sa svetonedeljskim gradonačelnikom Dragom Prahinom. „Upoznati smo sa svim zbivanjima i projektima u gradu“- pohvalio se Pentek.
Predsjednica organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Zagrebačke županije, Jasminka Mataušić, naglasila je su žene postale aktivne sudionice zvih zbivanja na području grada. Dosadašnji tajnik Ivica Brajdić podnio je ostavku, a za novog tajnika predstavnici ogranaka potvrdili su Mateja Anić Matića. U programu rada pored ostalog, naglasci su na povećanju članstva kao i većem poticaju aktivnosti mladih.
Skupštini su nazočili predstavnici stranačkih organizacije HSS-a s područja županije, a među gostima bili su, osim HDZ-a, predstavnici SDP-a, HNS-a i HSP-a Ante Starčevića.
Predviđeno vrijeme za raspravu Freddy Burić, Robert Morić i Mijo Jurin iskoristili su za pohvale stranačkom vodstvu, posebice Dragutina Vinovrškog Penteka. „Pentek je politički vizionar, prepoznao je važnost koalicije s HDZ-om s kojim smo došli u poziciju vlasti“ – naglasio je Jurin.
Prvi „hadezeovac“ grada Damir Halužan pohvalio je suradnju s HSS-om napomenuvši da političko suglasje u gradu nikada nije bilo na višem nivou.

Osnovan „Hrvatski sokol“
Uz postojeće organizacije mladih i organizacije žena Hrvatsko srce, pri gradskoj organizaciji HSS-a Svete Nedelje nedavno je osnovana Gradska organizacija branitelja HSS-a „Hrvatski sokol“. Na izbornoj skupštini je izabrano vodstvo, a za predsjednika je izabran Mato Čuček. Stranačka organizacija okuplja hrvatske branitelje, članove HSS-a, a
osnovana je s ciljem organiziranog političkog djelovanja branitelja unutar HSS usmjerenog na njihovo aktivno  sudjelovanje i doprinos u izgradnji i razvoju Hrvatske države i društva sukladno idejama i ciljevima za koje su se borili, a to su izgradnja i stvaranje slobodne, pravedne, demokratske i prosperitetne hrvatske države, sigurne i ugodne za život i rad svih njezinih građana.

Tagovi:
|
|
|
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
jebivetar
Kaj pripovedati bedastoće, Em je jasno sakemu škorcu da je Pentek največi vizioner vu Gradu Sveta Nedela pa tak i vu općini Strmec. Dajte mi povejčte gdo bi imal takvu viziju kak povečati članstvo vu stranci. E vidite Pentek ima viziju da zmrda saku članicu svoje stranke i time poveča članstvo a samim time si osigura i mesto velikega vođe. Ali gdo još smatra HSS normalnom strankom, kaj uz ovakvega Penteka i njegove poltrone kak je Jurin, Burić, Šabarička koja kak prava mazna maca zna kemu bu sela vu krilo. Ak do sad ni bilo jasno cenjenom pučanstvu kaj je od jene prave hrvatske stranke HSS napravil Pentek (drugi su samo klimali zglavum) onda niste ni zaslužili bolje. A Penteku je ostalo od slogana braće Radić samo da je ostal Gusak u magli
Komentar je napisan 28.12.2014. u 17:17:06 Ukupno: -5Dobar Loš
Ivan Žignić
„ ...dogovorom treniramo demokraciju... Naš partner HDZ, na vrijeme je shvatio i koalicijom si osigurao prevlast...HSS je takvom koalicijom prepoznao SVOJU PRILIKU i osigurao pozicije u vlasti...“, kraj citata HSS- ovog lokalnog predsjednika, D. V. Penteka. (moj naglasak u velikim slovima). Hebote kojeg li vizionarskog, mesijanskog jezika!!! Drugi političari makar skrivaju svoje prave egoističke namjere u osvajanju vlasti, pa govore da su se politički aktivirali kako bi služili ljudima. A ovi se otvoreno hvale načinom kojim su se popeli na vlast. I još si pripisuju veliku mudrost za smisliti takvo što, iako iza svega stoji obična dječja igra na ulici: ajmo se ujedinit da budemo brojniji. Teške li filozofije! Da ga ne znaju neki njegovi, za Penteka bismo mogli reći da je ozbiljan, smiren političar, a ne glumac i pragmatički djelitelj lažnih vizija iz budućnosti (a bez lokalnog HDZ-a, bio goli karlovac). Ne, on je priglupo iskren, pa otvoreno kaže u čemu se sastoji genijalnost lokalnog sljubljivanja. Da, Pentek je suviše samodopadna jezičina, iskovana na bazi svog sitnog jezička na lokalnoj političko interesnoj vagi. I čujem, skupo plaćenog jezička. Ali, Dragec, to je samo jezičak. A to što je HSS takvom „mudroslovnom“ politikom spao na par postotaka potpore glasača na državnom nivou (kao i nekadašnji frfljavi desničarski prirepaški HSP –ov jezičak A. Đapića ) – Tebe ne zanima. Dok opada povjerenje u sve stranke, ovi se samozadovoljavaju samopohvalama o svojim genijalnim vizijama o tome tko je spretniji i zaslužniji u lokalnom načinu osvajanju vlasti - dogovorenom u krčmama. Penteku, drugi puta budi skromniji, pa makar laži da se za vlast i zajedničku prevlast nisi borio zbog same vlasti, nego radi realizacije projekata (tako ste barem pisali sa predizbornim kritiziranjem HDZ-a, kako biste dobili onaj jezičak koji ste poklonili HDZ-u ). Jest, Ti se i u privatnom životu dosljedno držiš one narodne izreke po kojoj se u ljubavi i u izborima - najviše laže. Nemoj više spominjati vlast na tako očit, da ne kažem, eksplicitno opscen, način.
Komentar je napisan 24.12.2014. u 20:09:56 Ukupno: 1Dobar Loš
Demos
Sigurno je da nitko normalan tu budalu ne moze trpjeti pa uz njega ostaju samo ljudi poput Jurina koji ne zna ni pročitati kaj mu je Pentek napisao.
Komentar je napisan 16.11.2014. u 00:40:13 Ukupno: 10Dobar Loš
dojdi kod seljaka da vidiš bedaka
Komentar je napisan 10.11.2014. u 07:09:37 Ukupno: -2Dobar Loš
yx
"hss"ma kaj bi veliki demokrat Vinovrški smjenjival koga i kak hoće.......to ti je zahvala župana Kožića odanom mu Brajdiću. Kaj vi znate. Možda će ga župan za odanost imenovati ravnateljem ŽUC-a...
Komentar je napisan 09.11.2014. u 17:41:53 Ukupno: 11Dobar Loš
dirigenti i foteljaši
Al kam je sve to otišlo kad od bez srama sve ovo ovak javno govori?Mi smo se zagrlili s hadezeom zbog fotelja!
Komentar je napisan 06.11.2014. u 17:16:12 Ukupno: 8Dobar Loš
sijem žito
Ako zanemarim ovo oko HSS politike, i samo se osvrnem na branitelje onda mi se sve to zgadi. Svaka šuša, svaka kartaška grupa i svaka politička opcija ima neke svoje branitelje i neku svoju braniteljsku udrugu. Prijatelji, kolege branitelji zar mi nismo 1991 bili HRVATSKI BRANITELJI, naravno sa raznim postrojbenim nazivima ali naglasak je bio na HRVATSKI. Kao branitelj i dragovoljac od 91. poštivam sve braniteljske udruge osnovane na postrojbenoj pripadnosti, kao i pripadnike HVIDRE, obitelji i djece poginulih branitelja, bolesne kao posljedice ratnih stradanja ali mi se gade svi oni koji svoj braniteljski staž, svoj ratni doprinos stvaranju slobodne Hrvarske podređuju političko stranačkoj pripadnosti. Evo zato se čudim gosp. Penteku da se odlučio na taj potez, osnivanje nekog Hrvatskog sokola i ono kaj je tragikomično da za predsjednika izaberu Matu Čučeka koji je promijenil barem 3-4 braniteljske udruge ( ili su ga otjerali). Koalicija HSS i HDZ je "volonterska naknada", no to je stvar pojedinca i to jednostavno ne zaslužuje komentar.
Komentar je napisan 06.11.2014. u 12:22:55 Ukupno: 2Dobar Loš
VOLONTERSKA NAKNADA
To je jedni cilj koalicije HSS-a i HDZ-a!
Komentar je napisan 06.11.2014. u 00:15:37 Ukupno: 10Dobar Loš
hss
Zakaj je Brajdić dao ostavku?Vinovrški fakat smjenjuje kog i kad oće.Jedino je njegova kčerka Jasminka vječna.
Komentar je napisan 05.11.2014. u 23:08:26 Ukupno: -20Dobar Loš
1
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 147912 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 141419 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103120 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
06.09.2008 - 99151 učitavanja
Domaće se cijeni
03.02.2017. - 98530 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
18.05.2009. - 93865 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82056 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472