Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Prijepor lovaca i Javne ustanove
Lovci kao zakupci lovnog područja plaćaju koncesiju za lovište koje uključuje i teren na kojem se nalazi zaštićeno područje Ornitološkog rezervata
Autor: SVENtv.info, objavi:

Već duže vrijeme traje prijepor članova svetonedeljske lovačke udruge Jastreb i Javne ustanove za zaštitu prirodnih područja i ostalih prirodnih vrijednosti na području Zagrebačke županije „Zeleni prsten Zagrebačke županje“ oko Ornitoškog rezervata Sava-Strmec, odnosno (ne)mogućnosti lova unutar granica rezervata. Nedavno je čak došlo i do manjeg sukoba na terenu lovaca i volontera-promatrača ptica, a to je bio i povod za zajednički sastanak koji je održan 15. ožujka u cilju pronalaženja rješenja. Njemu su prisustvovali članovi lovačke udruge, predstavnici javne ustanove te inspektori dvaju nadležnih ministarstava. Četrdesetak okupljenih izašlo je na teren i izvršilo prebrojavanje divljači unutar zaštićenog područja koje se proteže na 287 hektara. Akcijom je utvrđeno biološka raznovrsnost divljači, ali i ptica.
Lovci kao zakupci lovnog područja plaćaju koncesiju za lovište koje uključuje i teren na kojem se nalazi zaštićeno područje koje je proglašeno još davne 1971. godine, a danas je dio je Nacionalne ekološke mreže Hrvatske te Nature 2000 – ekološke mreže EU. „Tražimo reviziju područja rezervata jer se u različitim dokumentima navode podaci koji nisu istovjetni situaciji na terenu. Založit ćemo se i za smanjenje koncesije. Od mjerodavnih tražimo da nam daju precizne upute da li smijemo loviti unutar zaštićenog područja. Problemi postoje i s nelegalnim lovom s kojim se stalno susrećemo na području lovozakupa, pa i unutar ornitološkog rezervata. Tko je zadužen za nadzor?“ – bili su mišljenja lovci. Ivan Galic zatražio je očitovanje mjerodavnih oko obavljanja gospodarskih djelatnosti te upozorio da je većina zemljišta na kojem se nalazi rezervat u privatnom vlasništvu te da treba urediti odnos vlasnika i javne ustanove.(r)

Tagovi:
|
|
|
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
Eugeneblect
http://guod.me/ga/fito-spray-do-meachain-caillteanas-athbhreithniu-a-tairge-fior.html
Komentar je napisan 01.05.2017. u 15:23:28 Ukupno: 17Dobar Loš
veseli snajper
Ovdje su izgleda glavni lovci HDZovi lovci na jeftine političke bodove i još jeftinije glasače ako ih misle na ovaj priglupi način osvajati. Igrom slučaja koliko mi je znano i Halužan i Prahin su lovci. To normalno nema veze s IVEKOM.
Komentar je napisan 10.04.2013. u 23:17:46 Ukupno: -45Dobar Loš
....komentatori ili provokatori??? pa članak je o lovcima i rezervatu, dajte se urazumite, ovo stvarno više nema smisla, optužbe najgore vrste a ako se stvarno netko zainati neće vam biti svejedno, poštujte toleranciju bez vrijeđanja...
Komentar je napisan 10.04.2013. u 20:50:28 Ukupno: 3Dobar Loš
IVEK
krivo si razumio Zagy na odboru za dodjelu a ne na vijeću a tak sam isto čuo (navodno) da su sve kandidate predložili hss i hdz a svi ostali ništa. Od 20 predloženih oni su predložili 18 i da oni nisu predali za 20 godina nebi bilo ni jednog nagrađenog .Toliko o našim strankama mislim na sdp. izgleda da sdp ne cijeni ni jednu gradsku udrugu...žalosno
Komentar je napisan 10.04.2013. u 15:29:50 Ukupno: -19Dobar Loš
?
ovde su u pitanju lovci i javna ustanova a ne neka druga imena. Javnost i Ivek a naročito Javnost radiš istu stvar ko i Ivek, barataš imenima zato nemoj spominjati krivokletstvo. primjetio sam da kojim se metodama služite. prvo vi po drugima a kada vam drugi odgovore onda prijetite tužbom, samo zaboravljate da za to što drugima prijetite i sami radite, molim vas ak želite komentirati i ili se zafrkavati na portalu nemojte prijetiti, a ak se hočete tužiti skinite se sa portala, a mene i ptičara ostavite da razmjenjujemo mišljenja. POZDRAV MOM NEPOZNATOM PRIJATELJU PTIČARU, ŽELIM. TI UGODAN DAN.
Komentar je napisan 10.04.2013. u 15:20:45 Ukupno: -3Dobar Loš
javnost
Ivek ne laži, jer ćeš biti optužen za krivoklestvo. I tko je hdz da predloži, pa sve je svoje predložio Jurića, Habljaka to su baš istaknuti građani ha, ha
Komentar je napisan 10.04.2013. u 13:43:19 Ukupno: -3Dobar Loš
Zagy
Ivek ne komentiraj nekaj kaj si cul "NAVODNO" i da je to rekla semenicka(pismenosti i pristojnosti ti vidim fali al to je tvoj problem)nekaj o pucanju i ubijanju je bilo rijeci al iz usta gosp. Markovinovica a ne "semenicke" kako ti kazes.
Komentar je napisan 10.04.2013. u 12:26:15 Ukupno: -15Dobar Loš
Ivek
Hdz predložio povodom 20godišnjice grada vatrogasne udruge kerestinca ,svete nedelje rakitja i strmca i lovačku udrugu a romanin sdp , raguž ,vojvodić i ostali glatko odbili .navodno je semenička izjavila na odboru da kaj da se nagrađuje lovci da oni ubijaju životinje...žalosno!!!
Komentar je napisan 09.04.2013. u 21:55:18 Ukupno: -7Dobar Loš
?
upitao bih te ptičar dali si ti vegetarijanac ili isto jedeš sve životinje iz uzgoja pa i lovački ili srneći paprikaš? pa bi se mogao svađati u u samoj mesnici sa mesarom ili sa prodavačicom u samoposluživanju na delikatesama. neumjesno je bilo koga nazivati pijanom skupinom, naročito nekoga ko se više brine za ekologiju nego večina plačenih ekologa. također postoji i slektivni lov ako si čuo za to, a to je lov na štetočine i prenosnike zaraznih bolesti opasnih za ljude ostlu bolesnu divljač. kad se uzme u obzir kolko lovci imaju prava potamaniti divljaći ispadne da ih mi više pregazimo na cesti. samo konstatiram da u svojoj aktivnosti više obračaju svoje aktivnosti na porast pojedinih populacija i kontrolu štetočina. međutim ti bi se trebao okomiti više na krivolovce jer su to najveće štetočine i to su oni kaj pucaju iz svog dvorišta po zecu u susjedovom vrtu. nagon za ubijanje je isto destruktivni nagon kao i tvoj kada se sa tolikom mržnjom odnosiš prema skupini ljudi čij je prvenstveni cilj i zadaća očuvanje a ne ubijanje, znate gospođice ptičar kad su vam tebali onda su vam bili dobri a sada kad trebate sebe promovirati onda udarate primitivnije od krapinskog pračovjeka. ako već glumite nekog zabinutog i kulturno osviještenog onda se ne možete spuštati ispod granica neumjesnog ponašanja i razinu komunikacije svoditi na barbarizam. nego kad čete slijedeći puta kupovati mortadelu pitajte prodavačicu dali je to od šampiona sa konjskih utrka, pa i nju napadnite jer više nemate konja na kojeg čete se kladiti.
Komentar je napisan 09.04.2013. u 10:51:18 Ukupno: -20Dobar Loš
ptičar
Što ima dobrog u ubijanju životinja? Meni se čini da se tu radi o nagonu za ubijanjem kaji je imao krapinski pračovjek ali on je živio prije nekoliko desetaka tisuća godina. Sam si rekel svoje dosege lova a tu je da pustiš fazane koji su pitomi kak kokoši i onda se u birtiju junačiš kak si srtrelil dve kokoši. Pa to je opasno kak u safariju. Pazi da te neki tigar ili lav ne zaskoči! Da bi hranil jadne životinje ne treba ti puščetina s snajperom s koji možeš pogoditi i muhu u letu na ramenu. Vrlo primitivan način dokazivanja muškosti.
Komentar je napisan 09.04.2013. u 10:02:41 Ukupno: -23Dobar Loš
1
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 147924 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 141439 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103121 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
06.09.2008 - 99164 učitavanja
Domaće se cijeni
03.02.2017. - 98530 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
18.05.2009. - 93878 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82057 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472