Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Prijedlog proračuna - 90 milijuna kuna
Vijećnike, po prvi puta od osnutka lokalne samouprave, tijekom prosinca očekuje i drugo čitanje proračuna, a po svemu sudeći amandmana će biti više nego prethodnih godina.
Autor: SVENtv.info, objavi:

Struktura rashodovne strane pokazuje da je 41% proračuna
namijenjeno komunalnoj izgradnji, 21% za troškove predškolskog odgoja te 10% (ako se realizira gradnja sportske dvorane) za šport.

Prema prijedlogu proračun grada Svete Nedelje u sljedećoj godini iznosit će 89.967.900 kuna. „Bez sredstva kredita HBOR-a i financiranja gradnje škole iz drugih izvora, proračun grada za 2011. iznosi 60-65 milijuna kuna, a to je na razini ove godine“ – napomenuo je gradonačelnik Drago Prahin na sjednici održanoj zadnjeg dana studenog.
Porezni prihodi trebali bi donijeti 50 milijuna kuna, s daleko manjim učešćem u prihodima komunalnih doprinosa nego prethodnih godina.
U rashodovnoj strani najviše će se izdvojiti za granju nove škole (12,5 milijuna škole), sportske dvorane u Brezju (6 milijuna), gradnju cesta (4 milijuna) i kanalizacije (17,5).
Struktura rashodovne strane pokazuje da je 41% proračuna
namijenjeno komunalnoj izgradnji, 21% za troškove predškolskog odgoja te 10% (ako se realizira gradnja sportske dvorane) za šport.
Iako se radilo o prvom čitanju proračuna, vijećnici su imali primjedbi.
Željko Beluhan (HSP AS) rekao je da je proračun kopija ovogodišnjeg te prigovorio da grad opet zanemaruje gospodarstvo te u ovim kriznim vremenima samo očekuje da dobije prihode od privrede, a ne da omogući olakšice poduzetnicima.
Marijan Jurić (HDZ) zatražio je da se izrađivač projekta za gradnju dvorane u Brezju pozove na sjednicu Gradskog vijeća i prezentira planiranu gradnju, a Josipa Raguža (HSP AS) zanimalo je da li će predviđenih 6 milijuna kuna biti dovoljno za gradnju sportske dvorane. Stjepan Čakanić (HDZ) zamijetio je da u proračunu nema već ranije planirane gradnje sportskog doma u Kerestincu te naglasio da neće podržati ovakav proračun. Vesna Filipović (HDZ) zamijetila je da su smanjena sredstva za rad mjesnih odbora.
Na najviše kritika naišao je prijedlog kojim je predviđeno da gradonačelnik, kao i prošle godine, dijeli donacije sportskim udrugama. „Predviđenih 280.000 kuna treba pridodati sredstvima planiranih za financiranje Športskog saveza, ovako ispada da nemate povjerenja u njihov rad. Takav način raspodjele je u suprotnosti sa zakonom“ – naglasili su Marijan Jurić (HDZ) i Vladimir Tuweg (SDP). Vijećnike, po prvi puta od osnutka lokalne samouprave, tijekom prosinca očekuje i drugo čitanje proračuna, a po svemu sudeći amandmana će biti više nego prethodnih godina.
Razmatrani su i prijedlozi gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2011. godini.
Na „led“ je do iduće sjednice, nakon poduže rasprave, stavljena odluka koja je trebala omogućiti gradonačelniku da potpiše Sporazum gradonačelnika kojem je svrha ostvarivanje ciljeva koje je postavila Europska unija do 2020 u svezi poboljšanja mjera energetske učinskovitosti u reduciranju emisije CO2. „Ne vidimo koje su trenutne koristi za grad, osim rashoda od 85.000 kuna“ – napomenuli su pojedini vijećnici.
Vijećnici su upoznati da, nakon nekoliko objavljenih natječaja, nije prodan restoran bivšeg TOP-a, a predočena je i informacija Povjerenstva o provedenim aktivnostima na procjeni štete od nedavne poplave u Strmcu.
Uz 500.000 kuna koje je grad već isplatio nastradalima od elementarne nepogode pristigli su i novci iz Zagrebačke županije, 590.658,04 kuna, koji će uskoro biti isplaćeni.
Na prijedlog Ivice Vojvodića (HNS) dnevni red je dopunjen inicijativom za osnivanjem pojedinih odbora. Većina vijećnika podržala je takav prijedlog smatrajući da će odbori trebali donijeti novu kvalitetu u radu lokalnog predstavničkog tijela. Konačni prijedlog vjerojatno će biti na dnevnom redu neke od idućih sjednica, uz prethodne izmjene Statuta i Poslovnika. Međutim, Komisija za Poslovnik i Statut na kraju četverosatne sjednice ostala je bez jednog člana jer je Marijan Jurić (HDZ) podnio neopozivu ostavku.

Tagovi:
|
|
|
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
Stephen williams
Ponuda zajma !!! Mi smo zajam usluga Stephen Williams Dajemo financiranje dugoročnih i kratkoročnih kredita. Nudimo sigurne i povjerljive kredite po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2% godišnje, osobni zajmovi, debt consolidation, poduzetnički kapital, komercijalne zajmove, poslovne zajmove, obrazovanje krediti, hipotekarni krediti i krediti za bilo kojeg razloga! Mi smo pouzdana alternativa za financiranje banaka i naš proces prijave je jednostavan i jasan. Naš zajam varira od 5.000,00 do 5.000.000,00 eura. Više informacija: Brzo postajemo privatni, diskretni i servisni kreditni opcijski opći krediti. Mi smo tvrtka na koju se obratimo kada tradicionalni izvori kredita ne uspiju. Ako ste zainteresirani, ne ustručavajte se kontaktirati nas s informacijama u nastavku e-pošte, kontaktirati stephenswillsloan@gmail.com pozdrav, G. Stephen Williams, Voditeljica, Odjel za kreditnu prijavu, STEPHEN WILLIAMS LOAN SERVICE, E-pošta: stephenswillsloan@gmail.com Twiiter: @ stephenswillsl1 Instagram: stephenswillsloan
Komentar je napisan 10.01.2018. u 13:50:30 Ukupno: 10Dobar Loš
Gonzalez Andres
Pozdrav, trebate li zajam s niskom kamatom od 2% Jeste li odbijeni bankovne zajmove jer nemate nikakvih kolaterala ili imate loše kreditne? Jeste li umorni od bankarskog stresa? Zatim ste na pravom mjestu s nama kontaktirate putem e-maila (gonzalezandresloan@gmail.com)
Komentar je napisan 06.09.2017. u 03:07:43 Ukupno: -14Dobar Loš
kat
Pozdrav, svima sam tako sretna davanja iz svoje veliko svjedočanstvo o tome kako sam dobio moju želju iznos kredita od g Abrahama koji je maneger od City Bank Company, želim brzo iskoristiti ovu priliku da cijeli svijet zna za to, jesam gđa Katica Kristijan iz Hrvatske, (Istra grad) bio sam u potrazi za kredit za start up svoje poslovanje u prilog mojim mužem u vezi s djecom troškove pa sam otišao na internetu u potrazi za kredit, kada sam došao preko neke lenders koji varaju i prevare daleko je moj mali novac u tom procesu vrijeme sam zbunjen i ne znam što da radim, jer je malo novca sam imala sa sobom odveli onih lažnih gadova koji i sami u realnom zajam lenders poziva kako bi na jednom vjernom dan kao što sam bio pregledavanje putem interneta traži posao sam došao preko nekih svjedočenja komentirao na forumu jedan gospodin Fred, i gđa Monica Luisa o tome kako oni dobiju kredit od Citibank tvrtke E-mail: citybankloan123@gmail.com pa sam rekao sebi da moram dati ovo suđenje, jer sam bio tako uplašen u vezi ono što drugi zajmodavci učinio za mene, pa sam otišao naprijed uzeo svoju osobnu e-mail adresu koja je bila u tim komentarima na forumu pa sam kontaktirao mu da ga informira da sam bio radovi su mu neki korisnici koji su primili njihov kredit od njegove tvrtke, g Adam i gđa Monica Luisa, pa kad je čuo da je jako sretna zbog toga, on mi da sam u pravom društvu uvjereni gdje ja mogu dobiti moje želje iznos kredita, dali su meni je dužnik obrazac zahtjeva za kredit ispuniti i vratiti, ja sam sve to, s obzirom na sve ih je moja potrebne informacije radi o meni, tako da sam bio s obzirom na uvjete i stanje njihove tvrtke sve išlo glatko, bez ikakve zadrške, u ne manje od 24hours sam bio obavijestio da je moj kredit vrijedi zbroj 5.000.000 eura je registriran i odobren od strane kreditnog odbora fonda, tako da u tom procesu sam vrijeme tako sretna kad su mi rekli da će ih poslati bankovne detalje, ali sam bio malo skeptičan radi da, tako sam rekao imam povjerenja i vjerujem u tu vjerovnik poziva gospodin Abraham sam ih dao bankovnim računom tako iznenađujuće i primiti i upozorenje od moje banke, da je moj račun je zaslužan zbroj 5.000.000 eura po MrAbraham. Tako sam hitno mu e-mail da imam primim kredit uspješno, pa je moja draga braćo i sestre vani još uvijek u potrazi za pravi zajam tvrtki ću savjet da Vas kontaktirati gospodina Abrahama s tom istom e-mail: citybankloan123@gmail.com i ja znam da će vam pomoći s vašim želja iznos kredita u redu, e-mail njima danas i bit će vam drago što ste učinili. Gospođa, Katica Kristijan iz Hrvatske (Istra grad)
Komentar je napisan 23.02.2016. u 23:36:34 Ukupno: -3Dobar Loš
svetonedeljčan
Volio bi da odete u Gradske službe pa se informirajte u vezi sportske dvorane, kao građanin imate na to pravo pa onda komentirajte dalidvorana zadovoljava propise ili ne, pa se onda javite, sretna vam nova
Komentar je napisan 01.01.2011. u 20:39:22 Ukupno: 87Dobar Loš
malo upućeni
pa daj mi reci od kojeg je krucijalnog značaja nešto što nezadovoljava propise
Komentar je napisan 01.01.2011. u 14:07:21 Ukupno: 41Dobar Loš
svetonedeljčan
Stvarno ste malo upučeni u sve pa je bolje da ne komentirate od kolikog je značaja športska dvorana jer nemate pojma o dvoranskom športu, stgrahota da se uopče javljate i trošite vrijeme i kune
Komentar je napisan 30.12.2010. u 21:23:14 Ukupno: 9Dobar Loš
svetonedeljčan
Stvarno ste malo upučeni u sve pa je bolje da ne komentirate od kolikog je značaja športska dvorana jer nemate pojma o dvoranskom športu, stgrahota da se uopče javljate i trošite vrijeme i kune
Komentar je napisan 30.12.2010. u 21:22:48 Ukupno: 75Dobar Loš
malo upućeni
čemu nešto kad ne zadovoljava ni minimalne uvjete za bavljenje športom osim eventualno pingača i rastezanja za rukometaše. Dvorana da ali odgovarajuća koja zadovoljva sve potrebe i uvjete .Ako lokacija u Brezju nije dobra treba nači drugu a ne davat naš novac za nešto tek tolko
Komentar je napisan 23.12.2010. u 11:18:43 Ukupno: 44Dobar Loš
svetonedeljčan
Žalosno je da o športu odlučuju oni koji nikad nisu bili u športu, nepismeni, oni koji su nekad jako gledali u čašicu, da ne spominjem one koji nikad svoju djecu ili unuke nisu dali da se bave nekim aktivnostima u športu i kulturi. Žalosno je i tužno da ovoliko stanovnika nije zaslužilo da se napravi ovakav sportski centar nego sve zabiti u asfalt i slično. Tužno i žalosno je to od svih oji su o tome odlučili. Da to nije u Svetoj Nedelji nebi bilo problema ovako rađe ništ, a oni komentari o veličini, broju mjesta, patkingu i slično stvarno su prozirni, no sad je nekim dušebrižnicima kost na mjestu jer su sve to dobro kuhali več dulje vrijeme pa neka im bude na slavu. Užas jedan..............
Komentar je napisan 22.12.2010. u 19:50:42 Ukupno: -3Dobar Loš
nezavisni
kad pogledaš sliku (gore) vidiš športaše koji pucaju u naponu snage i odlučuju o športu
Komentar je napisan 22.12.2010. u 14:11:45 Ukupno: -9Dobar Loš
1
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 146814 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 137405 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103086 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
03.02.2017. - 98502 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
06.09.2008 - 98336 učitavanja
Domaće se cijeni
18.05.2009. - 93661 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82017 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472