Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
Autor: SVENtv.info, objavi:

Raspušta se svetonedeljski HDZ, jednoglasna je odluka članova Županijskog odbora stranke donesena na sjednici održanoj 2. veljače u večernjim satima. Za povjerenika Gradske organizacije imenovan je Krunoslav Markovinoć, a izabrano je i povjerenstvo koje čine predstavnici temeljnih ogranaka po naseljima. Tom odlukom s  čelnog mjesta gradskog HDZ-a smijenjen je sadašnji gradonačelnik Drago Prahin, ali i presiječen čvor raznih razmirica među članovima koji je eskalirao nakon zadnje izborne skupštine koja je održana sredinom prošle godine.
Među svetonedeljskim hadezeovcima posebno je burno bilo tijekom studenog i prosinca. Članovi su najprije smijenili Prahina kada je 15-tak članova predalo svoje ostavke. Međutim, nakon desetak dana došlo je do preokreta jer je većina članova, kada se već čekalo da Županijski odbor potvrdi njihovu volju, opozvalo svoje ostavke i tako vratilo Dragu Prahina na mjesto predsjednika.
U javnosti je manje poznato da je Prahin krajem godine na Gradskom odboru obznanio svoju kandidaturu za gradonačelnika i dobio podršku većine članova svetonedeljskog HDZ-a. Međutim, dio „nepodobnih“ članova, navodno, nije pozvan na taj sastanak.
Krajem siječnja održan je sastanak Gradskog odbora na kojem su frcale „iskre“ između Prahina i pojedinih članova tako da je bilo vidljivo da stranka na skore lokalne izbore neće izaći jedinstvena i to je, vjerojatno bio znak Županijskom odboru da pokuša primiriti situaciju. S druge strane, ustrajni Ivica Petravić, jedan od utemeljitelja HDZ-a u Strmcu, sve je ozbiljnije u javnosti optuživao gradonačelnika za pojedine radnje (sukob interesa, nepotizam, dodjeljivanje stipendija, loše izvedene radove, poskupljenje smeća  te prenamjenu zemljišta bez odluke Gradskog vijeća). Gradonačelnik je sve to negirao u plaćenim emisijama na pojedinim radio stanicama, a osobno je s Petravićem „zaratio“ na zadnjoj sjednici Gradskog odbora, ali i optužbama protiv Petravića koje je objavio na fejsu, ali je objavu ubrzo povukao.
Svetonedeljski gradonačelnik iste je večeri kada je prihvaćena odluka o raspuštanju svetonedeljskog HDZ-a gostovao  u televizijskoj emisiji Mreže i naglasio da je i dalje kandidat za gradonačelnika, ali da njegova borba tek predstoji (?!).
Izbor Krunoslava Markovinovića za povjerenika, koji je još uvijek, htjeli priznati ili ne, siva eminencija lokalnih zbivanja u proteklih skoro tri desetljeća logičan je potez HDZ-a jer teško je bilo pronaći osobu među sukobljenim frakcijama svetonedeljske organizacije koji će u tri mjeseca pripremiti stranku za lokalne izbore i koja će preuzeti odgovornost u slučaju izbornog neuspjeha. Markovinović je svoje ambicije ispunio, uživa u saborskoj mirovini, još i dalje se zabavlja politikom, a ako i ne ostvari izborni uspjeh otići će bez većih posljedica. Iskustva s novonastalom situacijom na lokalnoj razini već ima, slična situacija u svetonedeljskom HDZ-u desila se 2008. godine. Međutim, tada je došlo i do odlaska gradonačelnice Balint i njezina zamjenika Habdelića s čela grada, a javnost nikada nije uspjela doznati prave razloge njihovog naglog odlaska s čelnih pozicija grada. A nakon toga upravo je nekadašnjih općinski načelnik, jedno vrijeme svetonedeljski gradonačelnik i saborski zastupnik Markovinović u politički ring uveo Dragu Prahina.

Tagovi:
|
|
|
|
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

22.11.2016. - Sveta Nedelja
Drago Prahin smijenjen sa čela HDZ-a

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 147932 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 141441 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103121 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
06.09.2008 - 99166 učitavanja
Domaće se cijeni
03.02.2017. - 98532 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
18.05.2009. - 93880 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82058 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472