Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
O školi i autobusu
Škola u Rakitju gradit će se u etapama, a gradska autobusna linija je u probnom prometovanju
Autor: SVENtv.info, objavi:

U ponedjeljak 16. veljače održana je redovita press konferencija gradske vlasti na kojoj se govorilo o autobusnoj liniji koja povezuje svetonedeljska naselja, gradnji škole u Rakitju i uređenju ulice Marijana Stilinovića u Svetoj Nedelji.
Gradonačelnik Drago Prahin je podsjetio da je početkom ožujka s prometovanjem počela nova gradska autobusna linija.
«Zasad je to probna linija uvedena na traženje stanovnika, prijevoz obavljaju Samoborček i Autoturist i to samo radnim danom. Do kraja ovoga mjeseca u Poglavarstvo ili prijevoznicima mogu se dostaviti primjedbe kako bi se napravile korekcije u voznom redu i trasi prometovanja. Cijenom karte od 5 kuna omogućili smo građanima da do svog krajnjeg odredišta u Zagrebu, računajući prijelaz na ZET-ov autobus ili tramvaj, stignu jeftinije, za 15, a ne 50 kuna» - rekao je Prahin. Iz gradske blagajne mjesečna subvencija linije iznosila bi 70 tisuća kuna, a za sklapanje ugovora s budućim koncesionarom trabat će provesti javni natječaj.
Najavljen je i projekt gradnje nove škole u Rakitju s naglaskom da bi gradnja trebala početi uskoro. «Grad je u siječnju dobio potvrdu glavnog projekta koji ima snagu građevinske dozvole i omogućuje početak izgradnje» - naglasio je Drago Prahin.
«Nakon natječaja očekuje se odabir graditelja u sljedećih mjesec i pol dana, a s početkom ljeta užurbano će se započeti s etapnom izgradnjom škole. Najprije će se izgraditi dio novog školskog prostora, pa srušiti postojeći objekt škole i na njezinom mjestu sagraditi još jedno krilo objekta. Škola će imati i prostor za dnevni boravak djece» - pojasnio je Ivan Abramović, stručni suradnik za komunalnu djelatnost.
Upitan da li će arhitektonsko rješenje objekta proći i javni uvid, gradonačelnik Prahin rekao je da ga neće biti. «Projekt je dovršen i za njega je zadužena Zagrebačka županija u čijoj je nadležnosti osnovno školstvo.» Nastava će se, u slučaju potrebe, odvijati u Kerestincu ili obližnjoj dvorani župnog dvora.
Predviđena vrijednost investicije je 36,5 milijuna kuna. Iz lokalnog proračuna namjerava se izdvojiti 11,9 milijuna kuna. Zagrebačka županija i država trebali bi izvojiti 24,6 milijuna kuna. «Dio sredstava za gradnju škole osigurava se iz Europske banke za obnovu i razvoj, a vidjet ćemo da li će nam plan poremetiti najavljeni rebalans državnog proračuna» - spomenuo je Prahin. Uz školu u Rakitju gradit će se i sportska dvorana s gledalištem za 500 ljudi, a sredstva će se osigurati iz jednog europskog investicijskog fonda.
U planu je i gradnja škole u Strmcu, ali tamo još uvijek postoji problem s imovinskim odnosima. Ipak, u gradskom proračunu predviđeno je 200 tisuća kuna za glavni izvedbeni projekt.
Svetonedeljski gradonačelnik osvrnuo se i na rekonstrukciju 110 metara ulice Marijana Stilinovića u centru Svete Nedelje.
«Investicija, odnosno pojačano održavanje prometnice, vrijednosti je pola milijuna kuna. Uštedjeli smo stotinjak tisuća kuna jer se šljunak izdvadio s obilaznice oko velikog rotora.
Osim novog asfalta, obostranog nogostupa koji će biti popločen kamenim kockama bit će uređeno i desetak parkirališnih mjesta za automobile i nekoliko za motore, a zasadit će se i nekoliko stabala drveća» - napomenuo je Prahin.
Iako se očekivalo da će se urediti i obližnje raskrižje te da će nogostup se protegnuti do župne crkve, to sada nije u planu. Prahin je odgovornost za taj dio, odnosno (ne)uređenje dijela Svetonedeljske ceste, prebacio na Županijsku upravu za ceste Zagebačke županije koja «ne slijedi nastojanja» grada.
Upitan što je s usvajanjem urbanističkog plana uređenja užeg dijela Svete Nedelje koji je prošao javno izlaganje gradonačelnik je rekao da će se plan naći pred Gradskim vijećem na idućoj sjednici. «Bilo je problema s izrađivačem plana, Urbanističkim zavodom grada Zagreba, koji nije imao previše sluha za naše zahtjeve. Grad plaća izradu plana i on treba biti prilagođen nama, pa su tako dodane i dvije-tri nove ulice» - rekao je Prahin. Na naš upit da li, možda, zbog tih novih detalja plan treba proći ponovo javnu raspravu gradonačelnik je ustvrdio da za to nema potrebe.

Tagovi:
Nema unesenih tagova za ovu vijest
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
leonardo dora
Poštovani, obavještavamo javnost da je gospođa LEONARDO DORA, privatni zajmodavac, otvorila financijsku priliku svima kojima je potrebna bilo kakva financijska pomoć. Trebate li zajam? Trebate li zajam za isplatu dugova ili financiranje svog projekta? Jesu li banke i druge financijske agencije odbili? Ne tražite dalje, jer smo ovdje zbog svih vaših financijskih problema. Nudimo brze i pouzdane kredite po kamatnoj stopi od 2% za pojedince, tvrtke i tvrtke bez obzira na naručiteljev narod. Naši uvjeti i odredbe su jasni i vrlo razumljivi. Nije potrebno provjeriti kredit, 100% zajamčeno. Pošaljite nam e-poruku na:  (Leonardodorafinance@gmail.com)
Komentar je napisan 02.02.2018. u 01:51:54 Ukupno: 0Dobar Loš
leonardo dora
Zajmovi za sve vrste namjena Nudimo minimalni iznos od 5.000,00 eura do 10.000,00 eura do 20 milijuna eura Uz nisku kamatnu stopu od 2% zajma Razdoblje: do 25 godina ovisno o iznosu kredita koji vam je potreban. Kupci moraju biti preko 18 godina Ova je transakcija 100% sigurna za sve korisnike Za više informacija o bonusu molimo da nas kontaktirate putem e-maila: (Leonardodorafinance@gmail.com)
Komentar je napisan 02.10.2017. u 23:40:08 Ukupno: -5Dobar Loš
milo dijete
Kada se bude krenulo sa izgradnjom škole u Strmcu? Žalosno je da je Strmec najveće naselje na području grada Sv.Nedelja a škola je katastrofa-sve nešto mini-mini,a "dvorana"za tjelesni nije ni za komentar
Komentar je napisan 09.11.2010. u 23:14:13 Ukupno: -74Dobar Loš
Mladen Dorotić
Kakva katastrofa od naše vlasti,ajmo rušiti da bi mogli graditi (čitaj-zaraditi).Zašto rušiti postojeći objekt škole,koja i nije u lošem stanju,kad se može na drugoj lokaciji izgraditi nova škola,a uz male troškove prostorije stare škole prenamijeniti u vrtić,te tako povećati kapacitet vrtića i riješiti dio problema sa smještajem djece.
Komentar je napisan 08.04.2009. - 12:35:20 Ukupno: 63Dobar Loš
Mladen Dorotić
Poštovani Ivica,pa trebao bi znati da su se mještani Rakitja svojim potpisima odlučili kojem mjestu pripadaju
Komentar je napisan 08.04.2009. - 12:16:58 Ukupno: 79Dobar Loš
Ivica Vojvodić
Kod najave projekta izgradnje škole u Rakitju iznesena je jedna neistina.Naime škola nosi ime Rakitje ali ona se nalazi u NOVAKIMA što je veoma jasno vidljivo iz svih Prostornih planova i granica inmeđu naselja (sela), pa mi nije jasno kome je u interesu da daje lažne podatke. Biti će veoma interesantno kada na lokalnim izborima za MO ti građani glasuju u Novakima (kao i dosada) a vode se u Rakitju kamo ne pripadaju. Tko ne vjeruje neka provjeri u nadležnim institucijama.
Komentar je napisan 21.03.2009. - 13:16:49 Ukupno: 110Dobar Loš
bonton
Gradonačelniče, ta mlada osoba ima prezime i ime, a ne da mu se obraćate riječima: evo njemu sad dam da veli ...........,daj nastavi dalje........
Komentar je napisan 19.03.2009. - 17:29:26 Ukupno: 104Dobar Loš
nek se zna
Pitajte čelne ljude grada, posebno Markovinovića, zašto namjeravaju s usvajanjem urbanističkog plana centra Svete Nedelje progurati i podlogu za legalizaciju Jurine bertije. To je čisti primjer pogodovanja!
Komentar je napisan 19.03.2009. - 15:44:11 Ukupno: 32Dobar Loš
obicnjak
ma puni se tebi glava glupostima i lazima koje pricas... nije li jadno laprdati ovakve gluposti i lazi ?
Komentar je napisan 17.03.2009. - 19:17:26 Ukupno: -7Dobar Loš
obični građani
Trebalo bi gradonačelnika pitati koliko vrijedi kubik šodra koji je izvađen na staroj obilaznici kod rotora. Znači, pune se đepovi gradskih dužnosnika na tako banalan način. IDEMO DALJE!
Komentar je napisan 17.03.2009. - 15:58:10 Ukupno: 75Dobar Loš
1
Marketing...

Ostale vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 146813 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 137405 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103086 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
03.02.2017. - 98502 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
06.09.2008 - 98336 učitavanja
Domaće se cijeni
18.05.2009. - 93659 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82017 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472