Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Novi zahtjev za razrješenjem
Smjenu Krunoslava Markovinovića sada traži 10 vijećnika
Autor: SVENtv.info, objavi:

Deset vijećnika Gradskog vijeća Svete Nedelje: Josip Raguž i Željko Beluhan iz HSP-a dr. Ante Starčevića, Freddy Burić, Stjepan Ladović i Jasminka Mataušić (HSS) te Romana Semenić, Vladimir Tuweg, Stjepan Bošnjak, Miroslav Milonjić i Ivica Matošević (SDP) potpisnici su novog zahtjeva za razrješenjem Krunoslava Markovinovića, predsjednika Gradskog vijeća koji je u srijedu 21. srpnja zaprimljen u gradskoj upravi. Oni su zatražili da se prijedlog uvrsti na dnevni red sjednice u roku od trideset dana od dana zaprimanja. Prema dostupnim informacijama, svetonedeljski SDP Markovinoviću u obrazloženju zahtjeva, spočitava, pored ostalog, potpisivanje štetnih ugovora kod izgradnje infrastrukturne mreže te višegodišnje korištenje automobila u vlasništvu grada u osobne svrhe.
Ovih deset vijećnika napustilo je prije dva dana sjednicu lokalnog predstavničkog tijela nakon što je Markovinović, po njihovu mišljenu, povrijedio Poslovnik i Statut, te nakon provedene rasprave o njegovom razrješenju nije dozvolio glasovanje. Nakon toga sjednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma jer su u vijećnici ostali samo predstavnici HDZ-a, SU-a, HSU-a i HNS-a, odnosno manjina od ukupno 19 vijećnika.
Nastavak prekinute sjednice zakazan je za ponedjeljak 26. srpnja, sa sljedećim dnevnim redom: aktualni sat, 4. izmjena i dopuna Odluke o donošenju prostornog plana uređenja Grada Sveta Nedelja, rasprava o poslovanju DV „Slavuj“ u 2009. godini, davanje suglasnosti ustanovi DV „Slavuj“ Strmec na povećanje cijene boravka djece u redovnom programu predškolskog odgoja i druge uvjete boravka u ustanovi, odluka o komunalnoj naknadi, izmjena i dopuna Odluke o komunalnom doprinosu, izmjena i dopuna Odluke o privremenom smanjenju jedinične vrijednosti i načinu plaćanja komunalnog doprinosa, odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku dodjele koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti skupljanja i odvoza komunalnog otpada s područja grada Svete Nedelje na odlagalište otpada, odluka o stjecanju dvorca Kerestinec, davanje suglasnosti na osnivanje prava građenja u korist Grada Svete Nedelje zemljištu nasuprot dvorca u Kerestincu, odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Novaki-Sveta Nedelja te odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja radne zone Kerestinec (Purgarija-Prečnica).
Malo je vjerojatno da će se zahtjev za razrješenjem naći na dnevnom redu nastavka sjednice, ali svetonedeljske vijećnike očekuje, po svemu sudeći, vruće političko ljeto pa će po prvi puta sjednicu morati i u kolovozu. 

Tagovi:
|
|
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
nek se zna
Ošo Sanader, otišel bu i Markovinović ko pos.... golub. A da je bilo pameti mogel je biti gospon. Svi govore o nekim projektima, pa gradska vlast još nije niti jedan predstavila javnosti. Škola u Novakima, daj bože, valjda će se početi graditi do rujna, ali se skriva da za dvoranu koja je planirana po svemu sudeći nema novaca. A vrijeme je da vijećnici počnu paziti za koje odluke će podići ruke jer su proteklih godina mnogome oni kumovali i potvrđivali, pa i razne sukobe interesa. a odgovornosti nije bilo ni od koga. Bitan je bio samo honorar, super plaćica u gradskim službama i statu nedodirljivih.
Komentar je napisan 23.07.2010. u 10:11:18 Ukupno: 30Dobar Loš
neutralac
Jurić je pizda. On bi prihvatil ponuđeno da ima hrabrosti, a uostalom kakva je to ekipa ( HSS-HSP-SDP ) koja nema svog kandidata i javno ga obznani.Pitanje je tko će kada se sve ovo smiri (riješi) preuzeti odgovornost za sadašnju blokadu i neizvršenje obaveza koje nisu sporne a sada su na čekanju. Kome je u interesu blokada pojedinih projekata, sigurno onima koji samo misle na obnašanje vlasti, vlastiti položaj i mogućnost da nešto ušićare.Možda je ipak rješenje "prijevremeni izbori", čega se neki i boje.
Komentar je napisan 23.07.2010. u 09:06:31 Ukupno: -33Dobar Loš
seljak
ma kakav Jurić,daj se zbrojite......
Komentar je napisan 22.07.2010. u 17:10:10 Ukupno: -33Dobar Loš
Vidan70
A zašto Jurić, i jesi li siguran i ja sam čuo da se prepucavaju na sjednicama?
Komentar je napisan 22.07.2010. u 15:08:51 Ukupno: 48Dobar Loš
neutralac
Gdje je tu poanta ? Dio vladajuće koalicije (HSS i HSP) potpomognuti SDP-om mijenjaju jednog HDZ-ovca za drugog (Markovinović-Jurić) tako da i dalje imamo stabilnu vladajuću koaliciju (HDZ-HSS-HSP), a SDP i dalje ostaje oporba. Svaka čast , Pentek je to dobro posložil, Raguž iskoristil, a SDP tak niko ne shvaća ozbiljno.
Komentar je napisan 22.07.2010. u 11:43:16 Ukupno: -8Dobar Loš
administrator
Zamoljavamo Vas da ne upotrebljavate velika slova u pisanju komentara koja se tretiraju kao vikanje, urlanje na netu. Ubuduće će svaki takav komentar biti obrisan.
Komentar je napisan 22.07.2010. u 11:21:48 Ukupno: 5Dobar Loš
SELJAK
DA NE POVJERUJEŠ KAKVIH SVE KOMENTARA IMA....PA ZAR BI SDP TREBAO PODRŽATI MARKOVINOVIĆA(NAKON SVIH GADOSTI IZREČENIH NA RAČUN SDP-A U SABORU)...JEL SDP TREBAO BITI PROTIV NJEGOVE SMJENE,MA NEMOJTE PISATI GLUPOSTI.....KAKVI BI VAM TEK KOMENTARI BILI DA JE SDP BIO PROTIV SMJENE....PIŠITE ŠTO JE NAPRAVLJENO OD KAD IMAMO STATUS GRADA,JOŠ NITKO NIJE NAPISAO ŠTO JE TO MARKOVINOVIĆ NAPRAVIO ZA SVETU NEDELJU....AJDE HDZOVCI DA VAS ČUJEM....
Komentar je napisan 22.07.2010. u 11:17:32 Ukupno: 2Dobar Loš
javnost
BILO BI INTERESANTNO VIDJETI OBRAZLOŽENJE ZA SMJENU U CIJELOSTI RADI USPOREDBE SA OBRAZLOŽENJEM OD 21.07.2010. Evo dijelova iz tog obrazloženja : citiram :\"...kao obrazloženje smatramo da ne vodi dobro sjednice Vijeća, niti zajedničkog Kluba koalicije HDZ-HSS-HSP. Dozvoljava gradonačelniku omalovažavanje Vijećnika, naročito iz naše koalicije....itd..... Ovim prijedlogom o razrješenju predsjednika želimo očuvati postojeću koaliciju, koja je praktično pred raspadom ali uvjet opstanka je da se predsjednik zamijeni drugim članom iz iste stranke. Naime HSP je najavio izlazak u koliko se ništa ne promijeni. U tom slućaju sadašnja bi većina u Gradskom vijeću,(HDZ-HSS-HSP) koja obnaša izvršnu vlast, ostala u manjini, što bi otežalo ionako dvojbeno funkcioniranje obnašanja vlasti. ...itd...\" PITAM SE ŠTO SE PROMIJENILO I GDJE JE TU ULOGA \"SDP-a\" KAO OPORBE OSIM BORBE ZA FOTELJE. Kada se ovo vidi donekle su mi razumnjivi potezi povlaćenja potpisa oporbenih vijećnika (HNS i HSU)iako ih ne opravdavam.
Komentar je napisan 22.07.2010. u 09:33:09 Ukupno: 119Dobar Loš
strasno
hehe, ovo je sad inat jer vam je reko da nemate hrabrosti potpisati njegovu smjenu :) nego smjenjute , mrdajte bas me brige tko ce bit predsjednik vijeca bitno da grad ide dalje i da ga ne kocite jer ovo nema smisla
Komentar je napisan 22.07.2010. u 03:04:30 Ukupno: 6Dobar Loš
iva
Kakva je sad ovo koalicija??????? Više mi liči na cirkus, a oni ponaosob na cirkusante. Mi građani za takvu koaliciju nismo glasali. Živo me zanima, kad smjenite Markovinovića tko će od vas desetorice biti predsjednik GV.??????
Komentar je napisan 21.07.2010. u 21:28:43 Ukupno: 57Dobar Loš
1
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 147004 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 137625 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103091 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
03.02.2017. - 98507 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
06.09.2008 - 98486 učitavanja
Domaće se cijeni
18.05.2009. - 93688 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82022 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472