Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Ne bacajte, zaradite kunu!
U Novakima posluje Otkupna stanica - metali
Autor: SVENtv.info/V. Bokor, objavi:

Proljeće je vrijeme kada mnogi odluče očistiti svoja dvorišta, dovesti u red poslovne i stambene prostore i u smeće baciti neke stvari koje su se duže vrijeme odlagale u nekom skrivenom kutku. Ako ste olako odlučili baciti razne metalne predmete u neki kontejner ili se nimalo ne obazirući na razna upozorenja o očuvanju prirodnog okoliša sve iskrcati na nekom divljem deponiju, bolje rješenje se nalazi u našem susjedstvu – Otkupna stanica metali u Novakima. Naravno, prema težini sekundarne sirovine isplatit će vam i određenu naknadu.
„Nalazimo se u Novakima, u Vojvodićima 8a, stotinjak metara od raskrižja s betonskom cestom. Naša otkupna stanica u Novakima ima prostor od 4000 kvadrata, što je deset puta veće od našeg prostora u Zagrebu, a poslovanje je prilagođeno europskim normama“ – rekao nam je Zdenko Žnidarec koji obrt specijaliziran za sakupljanje, otpad i trgovinu sekundarnih sirovina vodi zajedno sa sestrom Marinom Lončarević. Poslovanje s metalnim sekundarnim sirovinama započeo je njihov otac Žarko krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, a s vremenom poslovanje se pretvorilo u obiteljski biznis. 
Prvu otkupnu stanicu otvorili su u Krivajskoj ulici u Zagrebu gdje i žive, a prije dvije godine započeli su s radom i u Novakima. Jedno su vrijeme radili i u Petrinji. 
Otkupljuje se aluminij, bakar, bronca, cink , gus – lijevano željezo, mesing, olovo, željezo, prokrom, električni kablovi te grafičke aluminijske ploče. Od tih sirovina, najbolju cijenu trenutno na tržištu drži bakar koji ima vrijednost oko tridesetak kuna po kilogramu, dok je kilogram željeza oko kune. Cijene se formiraju prema svjetskoj potražnji, a zbog turbulentnosti tržišta njihova vrijednosti se mijenjaju. Recesija se osjeća i u ovoj djelatnosti, većinom zbog smanjenja građevinskih investicija, pa su  prepolovljene količine otkupa u odnosu na prijašnje godine. 
„Zapošljavamo deset djelatnika, a usprkos krize uspjeli smo zadržati svoje radnike. Nakon izgradnje suvremenog prostora, ulažemo i u strojeve te kamione. U Novakima imamo i 50-tonsku mosnu vagu. Sirovine, sortirane i obrađene za daljnju preradu, većinom prodajemo kupcima izvan Hrvatske˝ - napomenuo je Žnidarec dodajući da se nada da će i nejgova djeca nastaviti s obiteljskim poslom nakon ulaska u eurospku uniju. A on već duže vrijeme razmišlja da se  promijeni mjesto stanovanja i  preseli u svetonedeljski kraj.

Tagovi:
|
|
|
|
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
Trenutno nema napisanih komentara.
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

22.02.2009. - Sveta Nedelja
I odrasli ludovali
06.12.2008. - Sveta Nedelja
Sveti Nikola

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 147913 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 141419 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103121 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
06.09.2008 - 99151 učitavanja
Domaće se cijeni
03.02.2017. - 98530 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
18.05.2009. - 93870 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82056 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472