Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Manjak grada 10,5 milijuna kuna
Mjesečna bruto plaća svetonedeljskog gradonačelnika iznosi 24.076 kuna, njegova zamjenika 17.131 kun
Autor: SVENtv.info, objavi:

Godišnji obračun proračuna grada za 2009. godinu pokazuje ukupni manjak od 10,5 milijuna kuna. „Ukupni prihodi iznosili su 68,5 milijuna kuna, a rashodi 72,3 milijuna kuna, pa je godina završena s manjkom od 3,5 milijuna kuna. S prenesenim manjkom iz 2008. godine grad je poslovao s minusom od 10,5 milijuna kuna“ – napomenula je voditeljica finacija Biserka Delač na sjednici Gradskog vijeća Svete Nedelje koja je održana pretposljednjeg ponedjeljka svibnja.
Gradonačelnik Drago Prahin obavijestio je vijećnike da je radi smanjena manjka uveo racionalizaciju troškova poslovanja, pa bi se već na prvom rebalansu trebali uočiti rezultati. Voditeljica financija napomenula je da su u prvom tromjesječju gradske obveze prema dobavljačima svedene na 2,2 milijuna kuna. 
Ivica Vojvodić (HNS) naglasio je da je vrijeme da gradska vlast kaže svojim građanima od kojih se planiranih radova odustaje jer je očito da će se umanjivanjem troškova za komunalne investicije pokriti manjak u gradskoj blagajni koji je narastao za 50 posto u odnosu na prethodnu godinu. Vijećnici SDP-a imali su najviše zamjerki na zaduživanje u iznosu od 5 milijuna kuna kod Raiffeisen banke, a o kojemu gradski vijećnici nisu bili izviješteni.
„Odlučivanje o takvim kratkoročnim pozajmicama u nadležnosti su gradonačelnika, a sredstvima smo premostili prijeteću tekuću nelikvidnost. Prije posudbe sredstava, koja su u tekućoj godini vraćena kreditoru, zatražili smo ponude poslovnih banaka i RBA je ponudio najbolje uvjete“ - pojasnila je Biserka Delač. 
Shodno Zakonu o plaćama u lokalnoj i područnoj samoupravi i utvrđene su i plaće čelnih ljudi grada. Osnovica za obraćun plaće iznosi 4.630,14 kuna, a utvrđeni koeficijenti za obračun plaće gradonačelnika iznosi 5,20. Koeficijent za njegova zamjenika Ivicu Pavlića iznosi 3,70, a naknada za rad Dragutina Vinovrškog Penteka koji dužnost obavlja bez zasnivanja radnog odnosa iznosi 40% bruto plaće Ivice Pavlića. Tako će plaća gradonačelnika u bruto iznosu iznositi 24.076 kuna, a njegova zamjenika Ivice Pavlića 17.131 kuna. Iznosi su i veći jer se povećavaju za 0,5% po godini staža. Naknada Dragutinu Vinovrškom Penteku iznosi 6.825 kuna. „Osnovica i bruto naknada približno određuju plaće i naknadu na dosadašnjoj razini i u okvirima planiranih sredstava proračuna“ - rekao je gradonačelnik Prahin.
Prihvaćena su i izvješća o izvršenju i održavanju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u prošloj godini za koje je gradonačelnik rekao da su sukladni lanjskim prihodima proračuna.
Za prodaju nekadašnjeg restorana Top-a prispjela je samo ponuda tvrtke Stanić. Međutim, kako je njihova cijena bila niža od početne u natječaju, odlučeno je da se po četvrti puta oglasi prodaja ove nekretnine u vlasništvu grada. Obavljanje djelatnosti održavanja groblja i prijevoza pokojnika povjereno je do kraja godine samoborskom Komunalcu. Prihvaćene su smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području grada, a nakon obrazloženja Zorana Hebara iz Urbanističkog zavoda grada Zagreba, prihvaćene su i izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zone poslovne namjene Sveta Nedelja, kojim se omogućuje da se jedno od postojećih skladišta Poslovnog parka Zagreb izgradi dvoetažno, bez mijenjanja vanjskih dimenzija hale.
DVORAC KERESTINEC VRAĆA SE GRADU
Prema prijedlogu ugovora s Vladom, koji bi se uskoro trebao potpisati, grad će u svoje vlasništvo dobiti dvorac Erdody u Kerestincu. Predsjednik Gradskog vijeća Krunoslav Markovinović izvjestio je vijećnike da će grad na korištenje, vjerojatno na rok od 40 godina, dobiti i 20-tak tisuća zemljišta bivše vojarne s pravom gradnje. Miroslav Milonjić (SDP) tim povodom založio se za osnivanje stručnog tima kako bi se izradili razvojni projekti uz pomoć sredstva iz europskih pretpristupnih fondova. Markovinović je napomenuo da se gradska vlast zalaže i za dobivanje prostora skladišta MUP-a, tzv. „udbe“ u Svetoj Nedelji.

 

AKTUALNI SAT
Vesna Filipović: Što je s početkom gradnje škole u Rakitju?
Drago Prahin: Posljednjeg dana žalbenog roka tvrtka Radnik iz Križevaca,, jedan od 39 natjecatelja, žalila se na troškovnik. Kako su to propustili učiniti u prvoj fazi, moguće je da ta žalba neće biti važeća pa bi vrlo brzo mogla započeti gradnja škole u Novakima. Za izvođače izabrani su Tim gradnja i Vodovod Osijek.

Romana Semenić: Kada će se izgraditi 300 metara planiranog vodovoda na Svetonedeljskom Bregu, navodno postoje neki tehnički problem. Kada će se sanirati ulica Sopot?
Drago Prahin: Na Svetonedeljskom Bregu samo dvije kuće koje nemaju priključka. Zagrebački holding pogriješio je u tehničkom rješenju, to je ispravljeno. Sopot je prokopan prije mjesec dana, a čeka se i dovršetak radova u drugim ulicama kako bi se obavilo saniranje prekopa.

Burić Freddy: Kada će se izgraditi nogostup u Ulici Augusta Šenoe u Maloj Gorici prema društvenom domu?
Drago Prahin: To je u ovogodišnjem planu.

Stjepan Ladović: Na javnim površinama građani ispred svoji dvorišta građani postavlju barikade, razne prepreke, veliko kamenje, ograde, drveće… Može li se to uvesti red?
Drago Prahin: Već godinu dana rješavamo takve situacije. Najprije smo slali molbe da uklone prepreke, ali nije bilo odaziva. Gradske službe će početi uvoditi red, ako treba i uz pomoć mehanizacije.

Vladimir Tuweg: Predlažem da se na vijeće pozove ravnateljica Dječjeg vrtića kako bi se očitovala o dostavljenom izvješću o poslovanju. Građani Strmca potpisuju zahtjev za postavljanje „ležećih policajaca“, zbog čega su česte prometne nesreće na raskrižju u Bestovju, kada će se obaviti sinkronizacija semafora u Kerestincu?

Drago Prahin: Uzrok nesreće u Strmcu je i velika brzina. Za postavljanje uspornika prometa treba posebna odobrenja i projekti. Za nesreće koje se zbivaju na raskrižjima sa semaforima grad ne snosi nikakvu krivicu.

Josip Jakopač: Dolani plaćaju javni prijevoz 23 kune za 2 kilometara, da li je nešto poduzeto nakon što je vlasnik Autoturista bio nedavno na sjednici Gradskog vijeća i napomenuo da bi povezivanjem nekih linija karta mogla biti jeftinija.
Drago Prahin: Još nismo ništa poduzeli.

Branka Sudar: Kada se nastavlja gradnja kanalizacije u Bestovju, što je s rušenjem stare trafostanice?
Drago Prahin: Natječajni postupak je u tijeku i gradnja kanalizacije planirana je u Bestovju i dijelu Rakitja. O rušenju trafostanice u Bestovju ponovo ćemo poslati dopis HEP-u.

Miroslav Milonjić: Prekoračen je rok za dostavljanje odgovora na vijećnička pitanja. Tražim cjelovito izvješće o projektu gradnje škole.
Drago Prahin: Službenici su prezaposleni i nemamo vremena za pisanje odgovora na pitanja. Za detalje možete doći u gradsku upravu i dobit ćete sve potrebne informacije.

Stjepan Čakanić: Kada će se početi raditi na održavanju prometnica i označavanju raskrižja u Kerestincu, postaviti nadstrešnica na autobusnoj stanici, u kojoj je fazi projektiranje društvenog doma u Kerestincu?
Drago Prahin: Radi se većinom o prometnicama koje su u nadležnosti Županijske uprave za ceste. S održavanjem gradskih prometnica krenuli smo početkom travnja i sada je na redu ulica Mate Lovraka uz školu. 
Renata Rožek: za dom su dobivene sve potrebne suglasnosti, ali još nije dovršena katastarska izmjera za K.O. Rakov Potok.


Stjepan Bošnjak: Koliko stoji postavljanje rampi na dijelu parkirališta uz zgradu Gradske uprave za službene automobile?
Drago Prahin: Nabavka i postavljanje rampi plaćeno je 31.000 kuna.

Ivica Vojvodić: Što je s UPU-om dijela Novaka koji je već započet, ali je negdje zastalo?
Drago Prahin: Suglasnost na izmjenu prostornog plana grada zatražena je još u veljači.

Josip Raguž: Kada će se izvršiti saniranje Rakitske ceste?
Drago Prahin: Imamo veliki problem s izvođačem radova i nakon njihove sanacije prekopa često dolazi do urušavanja kolnika.  Nadam se da ćemo pronaći rješenje za ŽUC-om radi kvalitetne rekonstrukcije.

Željko Beluhan: Koja su prava i obveze koncesionara vodocrpilišta Strmec, ima li grad kakvu nadležnost?
Drago Prahin: Vlasnik rudnog bogatstva, pa tako i pitke vode je država. Zagrebački holding, odnosno Hrvatske vode su nadležne za vodocrpilište.

Mladen Katušić: Tko je i zašto prekopavao dio školskog dvorišta?
Na oglasnoj ploči stoji obavijest da grad ne može poslovati radi mogućeg sukoba interesa s tvrtkom Dia-pen. Što je s drugima, recimo tvrtkom Solis projekt?
Drago Prahin: Tvrtka Optika kabel TV je postavljala optički kabel, a postavljan je u dvorištu kako se ne bi prekopavao uređeni dio Svetonedeljske ceste. Nitko od zaposlenika grada nema nikakve vlasničke udjele u tvrtkama, pa tako niti u tvrtki koju ste spomenuli, samom time nema niti sukoba interesa.

Tagovi:
|
|
|
|
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
EUCHARIA DANIEL
zajam! zajam!! zajam!!! Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja daje zajmove životnom vremenu. Mi pružamo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajam, auto kredit, Home zajam, studentski zajam, poslovni zajam, investicijski zajam, debt consolidation, i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemojte tražiti više jer smo ovdje kako bismo sve vaše financijske poteškoće učinili stvarom iz prošlosti. Mi kreditiramo sredstva za pojedince i tvrtke kojima je potrebna financijska pomoć po stopi od 2%. Nije potreban broj socijalnog osiguranja i nije potrebna provjera kredita, 100% zajamčeno. Želim koristiti ovaj medij kako bismo vas obavijestili da pružamo pouzdanu i korisničku pomoć, a mi ćemo vam rado ponuditi zajam. Zato nas e-poštom šaljite na adresu: (euchariadanielloanfirm@gmail.com) kako biste se prijavili za kredit.
Komentar je napisan 07.12.2017. u 09:31:52 Ukupno: 18Dobar Loš
1
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 150160 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 142064 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103124 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
06.09.2008 - 99435 učitavanja
Domaće se cijeni
03.02.2017. - 98536 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
18.05.2009. - 94218 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82071 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472