Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Gradska glazba Samobor nagrađena Poveljom Zagrebačke županije
Autor: SVENtv.info, objavi:

Na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Zagrebačke županije koja je održana 17. srpnja u hotelu International u Zagrebu u prisutnosti 300-njak uzvanika podijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije. Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Petrovina, zatim Obrtu za poljoprivrednu proizvodnju i usluge Vlado Jurkas, Gradskoj glazbi Samobor te Pekari Dubravica. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dobili su Kulturno umjetničko društvo „Januševec“ te prof.dr.phil. Dario Cebić. U ime najstarije gradske glazbe u Hrvatskoj povelju je preuzela predsjednica Vesna Mihalinec.
Ovom prilikom, župan Kožić naglasio je kako je Zagrebačka županija  i nadalje jedna od najuspješnijih hrvatskih županija. „Mnogo je toga čime se Zagrebačka županija može pohvaliti čak i u ovim kriznim vremenima. Tako ću spomenuti 100 milijuna eura vrijedan projekt IKEA-u Rugvici koji je pred samim završetkom, a tu je i više od 100 milijuna dolara vrijedan projekt proširenja Plivinog pogona u Savskom Marofu. U Jaski se gradi Logistički centra tvrtke Kaufland - investicija vrijedna 75 milijuna eura te mnoge druge investicije. Uvjeren sam da sinergijom dosadašnjeg načina vođenja županije i pravilnim iskorištavanjem prilika koje nam nosi članstvo u EU, imamo dobre predispozicije za uspješniju budućnost“ rekao je Kožić.
Predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković sve je nazočne podsjetio na simboliku datuma 17. srpnja kada su 1759. godine udareni temelji Zagrebačke županije otkako je carica i kraljica Marija Terezija podarila grb i pečatnjak za preteču današnje Županije, Comitatus Zagrabiensis, koja se prostirala sve do Jadranskog mora. „Zagrebačka županija jedna je od najuspješnijih županija u Republici Hrvatskoj i ponosimo se tom činjenicom. Naša županija bilježi kontinuitet rasta i u tom smjeru ćemo nastaviti dalje“ – rekao je Bošnjaković.
Sjednici su prisustvovali izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor te mnogi drugi uzvanici i prijatelji Zagrebačke županije. Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner čestitao je Dan županije svim njezinim žiteljima, naglasivši kako se na primjeru Zagrebačke županije vidi da se zajedničkim radom i trudom mogu postići zavidni rezultati, unatoč aktualnoj gospodarskoj krizi. Svečanosti su nazočili i svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin i njegov zamjenik Damir Halužan. U programu koji je vodio Mislav Togonal nastupili su mezzosopranistica Vlatka Burić Dujmović, uz glasovirsku pratnju svog supruga Ante Dujmovića, te tamburaški sastav Begini. 

Tagovi:
|
|
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
Trenutno nema napisanih komentara.
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 153399 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 143725 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103244 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
06.09.2008 - 102708 učitavanja
Domaće se cijeni
03.02.2017. - 98595 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
18.05.2009. - 95039 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82116 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472