Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Bašićeve mistične vile i vilenjaci nastanili zgradu gradske uprave
Zbog velike zainteresiranosti produljeno je radno vrijeme izložbe koja se može razgledati do 8. svibnja
Autor: SVENtv.info, objavi:

Mistične vile i vilenjaci nastanili su se u zgradi Gradske uprave, doduše privremeno, na izložbi Zdenka Bašića koji se predstavio presjekom svojih radova koji obuhvaćaju ilustraciju, animaciju, pisanje i režiranje. 
Bašić, jedan je od najnadarenijih  mladih hrvatskih likovnih umjetnika, svoje je djetinjstvo i veći dio života proveo u Bestovju. Svoj je talent osvjedočio brojnim domaćim nagradama kao i suradnjom s prestižnom nakladničkom kućom Carlton iz Velike Britanije.  „Odrastao sam igrajući se u šumama i na obalama jezera u okolici, a bake su mi pričale o tajanstvenom svijetu o murama, pesiglavcima i drugim neobičnim bićima. Taj svijet pretočen je u knjigu Sjeverozapadni vjetar koja je proglašena najboljom knjigom za djecu u 2011. godini“ – rekao nam je Zdenko Bašić kojeg je Svetonedeljski list, na početku njegova umjetničkog uspona, prvi predstavio svetonedeljskoj javnosti.
U fantazmagoričan šumski svijet Zdenka Bašića okupljene su na otvorenju izložbe uveli mladi glumci svetonedeljske udruge Igrom do znanja pod vodstvom Blaženke Mavrić Vadlja i Marine Bićan koje s autorom veže suradnja na nekoliko projekata, pored ostalog i snimanje teasera za cjelovečernji igrani film s animiranim dijelovima baziran na knjizi Sjeverozapadni vjetar.
Bašić je svestrani animator čiju je kreativnost hrvatska javnost upoznala i kroz glazbene spotove koje je radio za Gibonnija – „Žeđam“, „Toleranca“, „Vesla na vodi“. Svetonedeljska publika na izložbi, premijerno, može vidjeti i maketu izrađenu za potrebe snimanja najnovijeg spota Zlatana Stipišića Gibonnija s novog albuma "20th Century Man."
„Uskoro izlazi svojevrsni nastavak Sjeverozapadnog vjetra u kojem se bavim vješticama, coprnjicama, vragovima i drugim likovima koji imaju korijene u pričama iz ovog kraja“ – najavio je mladi umjetnik koji je jedan od dobitnika ovogodišnje nagrade Grada Svete Nedelje. Otvorenju je nazočio i Filip Filković Philatz, redatelj spotova i dizajner, kojeg je Jutarnji list svrstao među 30 ljudi mlađih od 30 godina koji će „promijeniti sve“. Filković je redatelj spotova Edo Maajke, Vatre, Hladnog piva, Ramireza, Ivane Kindl, a s Bašićem ga osim zajedničkog djetinjstva u Bestovju povezuje i poslovna suradnja.
Organizator izložbe Turistička zajednica grada Svete Nedelje zbog velike zainteresiranosti produljila je radno vrijeme pa tako vile i vilenjake možete besplatno razgledati do 8. svibnja 2013. radim danom od 8 do 15 sati te u ponedjeljak (29.04.), ponedjeljak (6.05.), utorak (7.05.), srijeda (8.05.) do 18 sati.

 

 

 

 

 

 

 

Tagovi:
|
|
|
|
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
Trenutno nema napisanih komentara.
Marketing...

Ostale vijesti

Povezane vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 147029 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 137640 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103093 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
03.02.2017. - 98507 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
06.09.2008 - 98497 učitavanja
Domaće se cijeni
18.05.2009. - 93689 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82022 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472