Korisnik: Lozinka:  
Zapamti me
Nova lozinka?  

 
Sveta Nedelja,
Temperatura: nepoznata
Aktivni i u trećoj životnoj dobi
Gradske podružnice umirovljenika započele su s godišnjim skupštinama
Autor: SVENtv.info, objavi:

Svetonedeljske podružnice umirovljenika započele su sa svojim redovnim skupštinama.
Prve izvještajne skupove, ujedno i prva ovogodišnja druženja održali su, zadnje subote siječnja, umirovljenici podružnica Strmca i Orešja, te Kerestinca, Kalinovice i Žitarke, a dan kasnije i Novaka.
STRMEC-OREŠJE
“Prošle godine na naših 17 druženja odazvalo se ukupno 1256 članova, a boravili smo u toplicama, organizirali izlete, posjećivali kazališta I koncerte. Vođena je briga o bolesnim članovima kojima smo prilikom posjeta poklonili prigodne pakete, a u suradnji s gradskom udrugom umirovljenika umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja podijeljeno je oko 110 paketa za Uskrs i Božić” – istakli su čelnici strmečke podružnice koja broji 362 člana.
I dok su prošle godine raspolagali s 47 tisuća kuna, od kojih je neutrošeno ostalo nešto više od dvije tisuće, ovogodišnji financijski plan najveće gradske podružnice umirovljenika iznosi blizu 39.000 kuna. Najviše sredstava u blagajnu će prispjeti iz dotacije udruge te članarine.
Jednoglasnu podršku članova dobio je I ovogodišnji plan aktivnosti koji predviđa svaki mjesec jedno druženje na izletima ili okupljanjima u društvenom domu. Strmečki će se umirovljenici ponovo uključiti u obilježavanje blagdana Svete Lucije čije su stare običaje strmečke udruge po prvi puta oživjele krajem prošle godine, a napomenuto je da će se kod organizacije hodočašća više surađivati sa župnikom Dragutinom Bubnjarom.
Josip Jakopač, predsjednik gradske Udruge umirovljenika, uručio je počasne iskaznice umirovljenicima koji su navršili 80 godina života: Ani Prelec, Dragi Petraviću, Zlati Šabarić, Milki Osanječki, Zori Vlašić i Barbari Vlašić. Skupštini u strmečkom društvenom domu nazočili su I gradonačelnik Drago Prahin I njegov zamjenik Dragutin Vinovrški Pentek, a kraći kultorno-umjetnički program izveli su članovi KUD-a Strmec.
KERESTINEC-KALINOVICA-ŽITARKA
Stotinjak umirovljenika s područja Kerestinca, Kalinovice i Žitarke bez prigovora podržalo je izvješća o radu protekle godine te planirane aktivnosti tijekom 2010. na skupštini koja je održana u bistoru Dvojka.
“Ostvarili smo većinu planiranog, jedino nismo uspjeli održati novogodišnje druženje koje je odgođeno zbog gripe” - napomenula je tajnica podružnice Silva Dekanić. Prošlogodišnji prihodi iznosili su 35 tisuća kuna, a ove godine financijski plan je nešto manji zbog recesijske godine. Ipak, prema riječima predsjednika Josipa Širanovića, to neće znatno utjecati na plan rada koji obuhvaća izlete, boravak u toplicama i moru, te zabave i druženja u povodu prigodnih blagdana.
Kerestinečka podružnica ima 288 članova, a tridesetak njih je starije od osamdesetak godina pa zbog svoje dobi imaju status počasnih članova. Okupljene članove na skupštini pozdravio je Ivan Banek, tajnik Udrugeumirovljenika grada Sveta Nedelja, zahvalivši podružnici na pomoći prilikom organizacije županijskih sportskih susreta umirovljenika, manifestacije koja je održana sredinom prošle godine u Svetoj Nedelji.
NOVAKI
Novačani su i ove godine svoju skupštinu odradili na izletu u Gornju Dubravu, nedaleko Čakovca, a koja je okupila 120 članova. Sve njih u restoranu “Kod Jelene” pozdravio je predsjednik podružnice Ivan Banek. Kao i ostale podružnice pojedinih gradskih naselja većina aktivnosti tijekom prošle godine bila je vezana uz druženja na izletima, posjeti toplicama i kazalištu. Obavljena je i podjela paketa pojedinim članovima za blagdane, a Novačani su se uključili u športske i organizacijske aktivnosti vezane uz županijske sportske igre koje su održane u Svetoj Nedelji.
Podružnica ima 287 redovana i 27 počasnih članova, a uvjete za počasnu iskaznicu ove godine stekli su Antun Habdelić, Mira Tončić, Ivan Regović, Ivka Dražić, Antun Tuđan i Pero Palameta. Prošlogodišnji prihodi iznosili su 31 tisuću kuna, a neutrošeno je ostalo oko 9 tisuća.
Ove godine je planirano desetak izleta, posjete kazalištu te boravak u toplicama. Pojedini članovi uključit će se u rad sportske ekipe u okviru gradske udruge kako bi se pripremili za županijske sportske susrete u Bistri. Umirovljenici su pozvani da se više uključei u rad KUD-a Novaki. Ovogodišnji financijski plan iznosi 55 tisuća kuna. (r, ib)

Tagovi:
Nema unesenih tagova za ovu vijest
Komentari...
Napiši komentar
Autor:
Komentar:
Sigurnosni zbroj:
Sigurnosni zbroj
Upišite zbroj brojeva na slici u dano polje
Trenutno nema napisanih komentara.
Marketing...

Ostale vijesti

Najčitanije vijesti

16.02.2013. - 152932 učitavanja
Kredit koji je putovao oko svijeta
10.04.2013. - 143261 učitavanja
Vijećnici bye, bye
02.03.2017. - 103179 učitavanja
Damir Halužan kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Svete Nedelje
06.09.2008 - 100792 učitavanja
Domaće se cijeni
03.02.2017. - 98570 učitavanja
Opet preokret - raspušten svetonedeljski HDZ, Markovinović povjerenik
18.05.2009. - 94919 učitavanja
Drugi krug za gradonačelnika
22.12.2016. - 82101 učitavanja
Dario Zurovec objavio kandidaturu za gradonačelnika

Arhiva vijesti

Sve vijesti pogledajte u našoj arhivi.
Marketing...
Zlatni ključ d.o.o.
adresa: Vinogradska 4, 10431 Sveta Nedelja
e-mail: zlatni-kljuc@zg.t-com.hr
webdesign: viktor@zlatni-kljuc.com
tel: (0)1 3373 473, fax: (0)1 3373 472